Deputatii au aprobat legea privind amnistia pentru functionarii obligati sa returneze sporurileHoti!
Si functionarii (care si-au insusit ILEGAL la vremea respectiva) o suma de bani in urma unor negocieri ciudate intre ei (sindicate) si tot ei (sefii lor, functionari de asemenea).
Hoti si parlamentarii, care isi platesc voturile astfel obtinute cu banii nostri, ai celor care ne platim impozitele si nu beneficiem defel de sumele platite, acestea fiind inghititie de caracatita bugetara pe salarii, sporuri, unul mai absurd decat altul, si astfel de hotii in "parteneriat" cu politicienii la hotiile carora, aceiasi functionari, inchid ochii si se fac partasi. Caci sa nu se inchipuim ca atatea licitatii trucate, atate preturi umflate si atatea parandaraturi se pot face fara ca functionarii care intocmensc, manuiesc hartiile si chiar le semneaza, unii dintre ei, sa observe ilegalitatile strigatoare la cer.
Dealtfel, observ ca toata clasa politica moare zilele acestea de grija bugetarilor carora li s-au micsorat salariile. Pentru cresterea acestor salarii politicienii ne pun pe toti sa ne imprumutam suplimentar (cresterea se va face pe seama cresterii deficitului, deci din imprumuturi), fara a le impune bietilor bugetari vreun criteriu de performanta, altul decat simpla prezenta la "serviciu" si complicitate la ilegalitatile ce se vor face pe parcursul alegerilor ce stau sa vina.
Dar nu doar lor, bugetarilor, criza le-a adus micsorari de lefuri si disponibilizari. Cei din sectorul privat au fost nevoiti sa indure masuri cel putin la fel de dure, insa nu vad politicieni ingrijorati de soarta acestora. Dimpotriva, nori negri amenintand cu cresterea impozitelor par sa fie la orizont. Or, dupa cate stiu eu, statul este al tuturora, nu doar al bugetarilor.
Iar de curand se punea problema ca statul nu are bani suficienti sa despagubeasca proprietarii ale caror proprietati au fost confiscate de comunisti. Bine, nu sunt suficienti bani, insa mult mai moral ar fi fost ca acesti bani dati moca bugetarilor sa fi fost recuperati si pusi intr-un fond de despagubire a fostilor proprietari, de exemplu.
Un alt exemplu este situatia banilor opriti in mod incorect pensionarilor. Acestora, pagubiti adevarati, li se vor restitui banii in 16 transe. Poate ca ar fi fost mai moral ca banii furati de bugetari sa fie restituiti, fie si fara dobanda, si alimentat un fond din care sa se dea mai repede banii inapoi pensionarilor. Apoi, mai este un aspect ingrijorator privind modul cum USL intelege sa gestioneze statul. Avem doua situatii in oglinda: una (ce a bugetarilor) in care statul este furat, si alta (cea a pensionarilor) in care statul a furat. USL intelege ca statul sa renunte la drepturile sale si nu mai recupereaza sumele de care a fost pagubit, in schimb pune statul sa plateasca (in mod corect) paguba pe care a facut-o, insa ii dezavantajeaza pe adevaratii pagubiti (pensionarii) in favoarea hotilor (bugetarii care s-au infruptat din prime si sporuri ilegale) lungind perioada de restituire a sumelor retinute din pensii tocmai pentru ca statul nu are bani suficienti, unul dintre motive fiind si nerecuperarea sumelor insusite ilegal de catre bugetari. 16 luni inseamna mult in viata domnului Lazarescu.
In concluzie: hoti, dom'le, hoti !!