miercuri, 4 februarie 2009

Justitiarul Geoana

Dupa ce a sprijinit copios guvernul Tariceanu, Mircea Geoana cere verificarea contractului aprobat de guvernul Tariceanu prin care Midia Resources poate exploata zacaminte pe mare.

Cancelaria domnului Geoana ne-a transmis raportul comisiei de control:

Referitor la contract, Comisia a constatat ca acesta este tiparit pe hartie Xerox A4, 160 g/m2, culoare roz pal, folosind programul Word pentru care exista licenta legala de folosire. Titlurile folosesc caractere Arial de 18 pct, iar textul propriu-zis este redactat folosint caractere Times New Roman de 11 pct. Antetul Guvernului este tiparit legal, in partea stanga-sus a fiecarei pagini, conform HG 123/1900 modificata prin OUG 34/1990. Stampilele sunt de culoarea albastru deschis, armonizandu-se perfect cu cromatica hartiei. Contractul a fost arhivat intr-un fiset dintr-o incinta avand avand umiditatea si temperatura conforme cu STAS 1233/56/1999, deci in conditii legale, existand doua copii de siguranta si una la arhiva electronica de documente a guvernului. De asemenea, exemplarele studiate nu prezinta stersaturi, indoituri, nu sunt rupte sau patate, nu s-a mancat pe ele si nu au fost puse capac la oale.

Fata de cele constatate de Comisie, domnul Geoana isi exprima convingerea ca legea nu a fost incalcata si are increderea ferma ca asemenea contracte pot sa scoata Romania din criza economica mondiala si propune ca, pentru revigorarea comertului electronic, macar o parcela din cele recent castigate la Haga de Romania sa fie scoasa la licitatie pe e-bay.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu