luni, 8 iunie 2009

Cu cine sa fi votat?

Asa cum am spus, nu am fost la vot. Pe langa cele spuse deja, pur si simplu nu am avut cu cine vota. Votul a fost pe liste, asa incat singurul lucru de care eram sigur este ca votez pentru primul candidat de pe lista unui partid si in nici un caz nu am sanse ca votul meu sa mearga spre candidatii aflati in a doua parte a listei. Si atunci hai sa veedem cine au fost candidatii de pe primele locuri, "locomotivele" listelor:

-Theodor Stolojan, inalt functionar comunist, sprijinitor al lui Ion Ilescu, presedinte PNL, presul lui Traian Basescu

-Norica Nicolai, procuror comunist, intrata in politica cu PNT, candidat pe liste PNL, nesimtita maxima cand a fost prinsa cu mata-n sac in scandalul nepoata

-Adrian Severin, profesor la Stefan Gheorghiu, membru PD, membru PSD, gargaragiu dovedit in farsa "66% hidrogen in apa"

In plus, pe langa nesimtirea de a nu sta deoparte a rinocerilor primilor de pe liste, s-a mai adaugat si nesimtirea partidelor(cel putin PDL si PNL). PNL s-a incapatanat sa o bage pe gatul electoratului pe Norica Nicolai, respinsa la votul uninominal din toamna, iar PDL sa faca acelasi lucru cu Elena Basescu, strangandu-i semnaturi, finanatandu-i campania si asigurandu-i voturile necesare alegerii(de doua ori mai multe decat a obtinut un partid cu traditie-PNT-CD). Adica, cu alte cuvinte, nu conteaza ce vreti sau pe cine vreti voi, electoratul, important este ce vrem noi, Crin Antonescu sau Vasile Blaga, noi alegem pe cine vrea muschii nostri. Ei, daca-i asa, atunci sa o faca, sa se aleaga intre ei, insa sa nu ne foloseasca pe noi drept paravan pentru nesimtirea lor.

Se vorbeste insistent in media despre obligativitatea votului, despre amendarea celor care nu se prezenta la vot. Este absurd, pentru ca, daca as fost obligat sa ma prezint, mi-as fi anulat votul. Eu, dimpotriva, as fi de acord cu penalizarea conducerilor partidelor si a candidatilor in cazul unei prezente la vot de sub 20%(de exemplu). Este vina lor si numai a lor daca lumea este sictirita de politica intr-un asemenea hal incat doar 18 sau 19 % din electorat se prezinta la vot, practic doar cei ce-au ajuns la miere si rudele lor. Este vina lor ca au o conduita care distruge sperantele electoratului in asemenea hal incat oamenii nu mai percep nicio diferenta intre un partid sau altul, intre o platforma sau alta, caci toate se reduc la "sa furam cat putem pentru noi si rudele noastre!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu