Alimentarea cu bani a bancilor din asa-zisele paradisuri fiscale se face tot din bancile occidentale "serioase", gen Credit Suisse First Boston, al carei consultant(Stamen Stanchev) tocmai a fost acuzat de spionaj in Romania, punand in pericol chiar aderarea tarii la UE
www.bloombiz.ro:
"Faptele" reţelei coordonate de Stantchev au încălcat aquis-ul comunitar şi au făcut ca România să "nu poată garanta unitatea şi omogenitatea pieţei interne", deoarece au distorsionat concurenţa, este cea mai dură concluzie pusă de procurorii DIICOT în sarcina dosarului privatizărilor trădate.Sunt sigur ca atat in Romania, cat si in America Latine, Africa sau lumea araba asemenea intamplari constituie mai curand regula decat exceptia in adjudecarea de contracte si comenzi de stat, in atribuirea de concesiuni, achizitia de armament sau medicamente.
Imoralitatea lumii occidentale consta in aceea ca tot ea reproseaza tarilor subdezvoltate climatul de coruptie si legislatia economica, fluida tocmai ca urmare a numeroaselor clauze de inspiratie neocoloniala din contractele cu firmele occidentale, clauze impuse mituind politicieni si inalti functionari autohtoni.
Absurda este si cerinta ca organele fiscale din tarile subdezvoltate sa stopeze fenomenul, stiind din capul locului ca acei functionari nu au, chiar admitand ca doresc, nici pregatirea si nici mijloacele necesare, fara sa mai vorbim ca nu au acces la bazele de date occidentale unde se afla sursa banilor negri(secretul bancar, deh!)
Cat de mare este interesul occidentului(a se citi castigul marilor companii) in mentinerea acestui fenomen? Pai, o idee ne putem face din riscurile pe care occidentul si le-a asumat, si si le asuma in continuare, de dragul ascunderii traseelor banilor negri, anume finantarea si dezvoltarea traficului de droguri si a miscarior teroriste, fenomene care exact din acesti bani se nutresc
Interesant punct de vedere :) Totusi, e si vina noastra, a romanilor (politicienilor romani) (in ceea ce ne priveste). Este inadmisibil ca nu s-au gasit 2-3 politicieni mana forte care sa puna interesul tarii pe primul plan. Iar daca s-au gasit e inadmisibil ca nu au mai fost cativa care sa traga la acelasi pol cu acestia. De fapt, sunt convins ca au fost cativa si inca sunt, dar nu mai am curajul sa dau nume. Sper totusi ca la un moment dat sa avem politicieni ca aceia de acum 1 secol (sau chiar mai mult) in urma.
RăspundețiȘtergere