Decizia Curtii Constitutionale de a valida modificarile la Legea referendumului nu cred ca o putem comenta, si nici vota pro sau contra acestei decizii. Insa putem comenta modul cum este alcatuita, cum judeca si cum este controlata aceasta Curte.
Pacatul ei fundamental vine din ceea ce ar trebui sa fie puterea sa, anume din varsta, experienta si respectul de care ar trebui sa se bucure judecatorii Curtii. Alegand judecatori trecuti bine de a doua tinerete, inevitabil s-au ales oameni cu lungi state de plata in fostul regim comunist, oameni care au admis si au fost "antrenati" sa rezolve "legal" treburile murdare ale politicienilor de la putere, oameni fara coloana vertebrala. Atunci cand ei, sau unii dintre ei, sunt si fosti membri de partid postdecembrist, judecatile emise de aceasta Curte sunt puse serios sub semnul lipsei de obiectivitate.
Oricum, ca Pilat din Pont, judecatorii Curtii se spala pe mani, zicand ca decizia nu este a lor, ci a Parlamentului, ei doar au constatat constitutionalitatea ei, a unei decizii facuta special pentru a vana un singur om - Traian Basescu. Si asta mi se pare ca se poate reprosa modificarilor legii referendumului - ca sunt aplicate la un referendum aflat deja in derulare in momentul promulgarii si publicarii in Monitorul Oficial.
Traian Basescu poate fi acuzat de multe(prostia este doar una din acuzele mele) insa nu cred ca acuzatia de dictator si de intaiul calcator al Constitutiei se sustine prin dovezi. Insa frica de un dictator posibil nu trebuie sa ne arunce in bratele unor dictatori reali. A unor dictatori pe care nici macar nu-i stim si nu i-am votat, a unor dictatori ascunsi prin firidele Palatului Parlamentului sau prin subteranele economiei de tranzitie, dictatori care, prin santaj si coruptie, reusesc, dupa cum se vede, sa treaca prin Parlament orice lege doresc, oricat de repede. Si, prin urmare, nu iti trebuie prea multa minte ca sa iti dai seama ca si atunci cand NU se treceau legi necesare tarii prin acelasi Parlament, nu se treceau pentru ca EI nu doreau, pentru ca ei puneau piedici si isi puneau papusile din Camera sau Senat sa fie contra, sa lipseasca de la vot, sa tergiverseze, sa amane.
Acelor politisti, procurori sau judecatori care au inceput sa creada in independenta lor si sa-si faca datoria, suspendarea lui Basescu este modul mafiot de a le arata cine este tare si detine puterea reala in Romania. Asa ca eu as reformula intrebarea de la referendum in "Sunteti de acord ca Mafia sa detina puterea in Romania??". Sa mergem, deci, pe 19 Mai sa raspundem la aceasta intrebare, iar apoi, in 2009, sa voteze fiecare cum considera privitor la un eventual nou mandat al lui Traian Basescu.
Sa facem un mic exercitiu de imaginatie si sa ne inchipuim ce s-ar intampla daca presedintele nu va fi confirmat in functie pe 19 Mai. Sa ne imaginam tupeul si aroganta, nesimtirea si aerele de superioritate care ii vor cuprinde pe alde Patriciu, Iliescu, Tariceanu, Geoana sau Vacaroiu, pe Vadim sau pe Marko Bella. Sa ne imaginam cine ii va mai putea opri din furt si manipulare. Nu, nu ma indoiesc ca for fura si manipula cu legea in mana, caci Parlamentul nu va fi decat un alt Operating Unit al afacerilor lor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu