Oricat ar parea de ciudat, eu cred ca modul de desfasurare a Bacalaureatului si recentele amenintari ale sindicalistilor cu greva generala pentru a-si "argumenta" cererea de majorare a salariului minim au o oarecare legatura.
Bacalaureatul a insemnat, de fapt, un mare furt, o mare nedreptate la adresa elevilor care au invatat patru ani de liceu, nedreptate facuta de cei care au chiulit, au copiat, au mituit(meditatii, sponsorizari) profesorii si liceul. Toate astea, bineinteles, cu complicitatea sistemului. In perspectiva accesului la facultate bazat in mare parte pe media de la bac, examenul a fost o incercare frauduloasa(reusita, din pacate) a elevilor lenesi si lipsiti de perseverenta de egalizare a sanselor, de micsorare a diferentelor care ii separau de elevii muncitori si perseverenti.
Acelasi lucru se poate spune si despre repetatele cereri de mariri de salarii si de acordare de diverse sporuri si ajutoare din partea sindicatelor. Justificate sau nu de cresterea productivitatii, ele trebuie acordate, in opinia sindicalistilor, datorita amenintarii cu greva generala. Practic, este acelasi scenariu ca si cel de la Bacalaureat, repetat doar, dupa ani si ani: datorita faptului ca statul nu are bani decat din colectarea de impozite, iar aceste impozite se iau de la cei care au bani impozabili, adica munciti, declarati, cinstiti, se poate spune ca aceiasi fosti elevi care au copiat la bac, vor acuma mai multi bani din banii celor care nu au copiat, care au muncit si dupa bac, care si-au construit in mod onest o cariera bine platita sau o afacere cinstita, care platesc impozite si care alcatuiesc acuma asa-zisa "clasa mijlocie".
Pe banii lor, este, prin urmare, usor sa fii la guvernare sau in opozitie si sa promiti marea cu sarea celor care mai au inca prin buzunare fituicile de la Bacalaureat.
Desigur ca daca ar exista un partid al lor, al celor care produc valoare in aceasta tara, atunci acel partid ar fi mai retinut in promisiuni, mai chibzuit in gestionarea banilor stransi din impozitele platite chiar de catre ei, la urma-urmei. Vom recunoaste acel partid prin faptul ca va pune in mana intinsa mai curand o sapa, nu un mic, o bere sau un ajutor social.
Sunt sanse ca un astfel de partid sa se nasca in Romania? Raspunsul("NU!") il vom gasi tot la examenul de Bacalaureat, si anume in inexistenta unei miscari de solidaritate a elevilor buni si corecti impotriva invatamantului trucat, a acestei cangrene care se intinde din prezent spre viitorul tarii. Planurile de viitor ale majoritatii acestor elevi buni nu includ, din pacate, si Romania.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu