marți, 8 iulie 2008

Masuri postelectorale "dure"

Dupa mai toate partidele au castigat alegerile locale(cel putin la nivel declarativ), iata-le trecand la penalizarea organizatiilor judetene care au obtinut scoruri mici la locale:

- PSD a folosit acest pretext pentru a se rafui cu "grupul de la Cluj". Conducerea organizatiei a fost dizolvata pentru un asa-zis scor mic(sub 20% la locale - media PSD pe tara). Insa, in aceasta perioada de tranzitie, de reorganizarea ei se va ocupa Cristian Diaconescu, nimeni altul decat loserul absolut in confruntarea cu Sorin Oprescu si cu electoratul bucurestean. Diaconescu a obtinut aproximativ 9% din voturi in Bucuresti, sub ceea ce a obtinut PSD in capitala. Pai, cu asa "reformatori" este de inteles de ce PSD nu va avea mai mult de 9% in Cluj in alegerile viitoare. Si a mai castigat ceva PSD: un lider independent si puternic-Mircea Geoana- deseori "suspectat" ca a fost sustinut de "grupul de la Cluj" si care, simtind ca ceasurile clujenilor sunt numarate in PSD, si-a aratat inca odata talentul de iuda:
Eu nu sunt un produs al Grupului de la Cluj, eu sunt produsul lui mama şi-al lui tata şi al vieţii mele de până acum.


- PNL a folosit acelasi prilej pentru a-si spala rufele in public si a transa conflictul "inghetat" dintre Calin Popoescu-Tariceanu si Ludovic Orban. De conducerea organizatiei de Bucuresti a PNL se va ocupa premierul insusi, cel care in viata lui nu s-a supus unui scrutin popular. Si aici, in urma "reformei", situatia se prezinta intr-un galben icteros.

- PD-L a jucat aceasta opereta al "demisiei, onoarei si responsabilitatii" la Craiova. Aici, Radu Berceanu a demisionat din functia de sef PD-L Dolj pentru ca el insusi a pierdut presedintia Consiliului Judetean si organizatia a avut, per total, un scor mic. Cateva minute mai tarziu PD-L Dolj avea ales un nou sef de organizatie in persoana..., ati ghicit, lui Radu Beceanu.

Iar noi asteptam reforma de la acesti catavenci care cu o mana stau in buzunarul nostru iar cu cealalta tin de scaune cat pot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu