duminică, 17 august 2008

Senatori olimpici

Constantina Diţă Tomescu a castigat proba de maraton la Olimpiada de la Beijing. Cu atat mai valoroasa este aceasta medalie cu cat este obtinuta intr-o proba olimpica deosebit de grea si incarcata de legende.

Dealtfel, daca analizam cele sase medalii obtinute pana acum de Romania la JO, vom vedea ca doar Mihai Covaliu(bronz la scrima) este barbat. Toate medaliile de aur(Alina Dumitru - JUDO, Georgeta Andrunache, Viorica Susanu - CANOTAJ, Constantina Tomescu Diţă - Maraton feminin), una de argint(Ana Maria Brânza - SPADA) si inca una de bronz(Nationala feminina de gimnastica) au fost obtinute de femei. Si nu este prima data si nici prima competitie la care fetele se ridica mult peste prestatia barbatilor nostri.
Bravo femeilor Romaniei!!
Poate ca ar fi bine ca si in Parlamentul Romaniei reprezentarea femei-barbati sa fie aceeasi ca si la medaliile olimpice. Si am putea incepe oferind un post de senator pe viata fiecarui campion olimpic al tarii la retragerea din activitatea sportiva. Cel putin acesti parlamentari vor sti ce este munca, corectitudinea, respectul fata de reguli si fata de adversari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu