sâmbătă, 15 martie 2014

Dubla masura a politicianului roman

Nu demult, unul dintre argumentele criticilor lui Ponta era ca, inainte de a intra in politica, atat in viata profesionala, cat si in cea particulara, nu a demonstrat NIMIC. Un procuror fara dosare finalizate, deci ratat, un sot divortat si recasatorit cu fiica unui stab din PSD, un profesor cu doctoratul plagiat, un neica nimeni, spuneau criticii lui Ponta, printre care MRU si Traian Basescu, care a stralucit doar prin oportunism, prin faptul ca a stiut sa schimbe la timp obiectul de la capatul liber al limbii sale.

Concluzia - CORECTA - era ca un om care se vrea aproape de fraiele puterii ar trebui mai intai sa demonstreze ceva in afara politicii, sa-si dea masura valorii profesionale si a caracterului, daca il are, si mai apoi sa bata la portile politicii inalte.

Acuma, daca ar fi sa aplicam aceste criterii fiicei celei mici a  presedintelui Basescu, am vedea ca este o fiinta chinuita amarnic de limba romana, care a sarit din Bamboo pana la inaltimea postului de operator culegere date la Luxten, iar dupa aceste mari "succesuri" profesionale drept in fotoliul de europarlamentar, nu inainte de a baga in mari incurcaturi juridice pe ex-ministrul tineretului si sportului Iacob-Ridzi, despre care se spune ca ar fi directionat parte dintre fondurile delapidate catre campania EBA-ei.

Daca intr-adevar ar fi un bun politician, EBA ar intelege ca, in momentul actual, cand PMP nu a demonstrat inca nimic electoratului (in afara de a fi sectia de resapare a politicienilor din PDL), candidatura ei reprezinta o piatra de moara pentru un partid nou-infiintat, care va topi 2-3-4 procente din intentia de vot a PMP pe termen scurt, si va semana lehamite (aceeasi Marie, alta palarie) in randul electoratului usor sensibilizat politic in bine de aparitia PMP.

Dar daca nimeni nu vrea "sa vorbeste" cu ea si sa-i explice ca in politica nici macar nu este in folosul sau sa arda in acest mod etapele, vom asista in curand la cronica unui esec anuntat - PMP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu