miercuri, 24 decembrie 2014

Si da-i, si lupta ... sa nu ramanem pe dinafara

Nici zoaiele rosii aruncate de PSD in campania electorala peste intreaga Romanie, nici bucuria infrangerii PSD la prezidentiale nu m-au "sensibilizat" sa ma exprim in acest spatiu public asa cum a facut-o recenta re-re-re-incercare a serviciilor de a impune o lege desprinsa parca din celebrul roman al lui George Orwell "1984".
S-ar parea ca oricat si oricine le-ar spune serviciilor noastre ca nu fac bine ceea ce fac, ca nu este in spiritul societatii pe care ei insisi declama ca o respecta si o apara sa intri fara mandat si fara sa bati la usa in casa sau calculatorul oricarui cetatean doar pentru a verifica anumite suspiciuni, ei bine, toti acestia, fie ca este vorba de societatea civila, de simpli cetateni sau de Curtea Constitutionala, isi bat gura de pomana. Serviciile o tin danga-langa ca este spre binele nostru si vor chiar (in cel mai pur stil dictatorial) sa ne faca binele cu forta.
Problema s-a pus si explicat la nivel principial de atatea ori incat numai cateva capete infierbantate din serviciile noastre secrete si cozile lor de topor din Parlament nu o inteleg.
Eu as vrea sa ma refer mult mai clar, la oameni. Nu niste roboti vor intra in calculatoarele noasrte, ci niste oameni. Niste oameni cu propriile lor interese si propria lor psihologie. Caci nimeni nu se duce la serviciu din patriotism, toti ne ducem dintr-un interes propriu si, in plus, se stie ca puterea corupe, iar puterea absoluta corupe in mod absolut.
Cine sunt asadar cei care vor intra in calculatoarele noastre? Nu stim! Putem afla? Nu! Putem controla ce fac ei cu informatiile aflate? NU!!  Aaaa, se va gasi, in caz de suspiciune de incalcare a legii, vreun nabab inrait in birocratii sa ne sufle fumul unei tigari de foi in nas si sa ne sfideze ca ne vedem peste 50 de ani la un ceai sa ne spuna cine a fost cel care a calcat pe bec.
Pai, daca in cazul unui abuz devoalat de insusi presedintele Romaniei (cazul Ponta agent acoperit si procuror in acelasi timp) nu am putut afla adevarul si nici macar un judecator nu s-a putut pronunta, cum sa ne inchipuim ca noi, simpli amarasteni, ne putem apara de hidra neosecurista pusa sa vaneze delictul de gandire (thoughtcrime in "1984"), vina de a fi diferit? Cum ne putem imagina ca niste oameni carieristi, care isi dau serios la gioale pentru cativa cm2 de piele de pe fesele sefului nu vor incerca sa-i intre in gratii acestuia facandu-i cadou niste informatii utile gasite prin  nu stiu ce recycle bin de pe nu stiu care calculator din tara asta?

Cum si cine ne garanteaza ca asa ceva nu se va intampla? Care sunt mecanismele noastre de control, ale sociatatii civile? Si, in fine, nu ar fi normal ca discutia sa inceapa cu aceste lucruri, nu cu cecul in alb dat unor oameni necunoscuti de a cotrobai prin harddiskurile noastre fara nici un control judecatoresc? Care este respectul fata de proprietate (calculatorul meu este proprietatea mea) si fata de lege (orice Dorel de la servicii poate ocoli judecatorul) a acestor oameni?

Draga UE, draga NATO,
eu declar pe proprie raspundere ca nu am downloadat in UE, si nu am nici in draft,  vreun fanatic sau nefanatic, nici un nebun care calca oameni cu masina strigand Alah e mare.
Acestia si altii ca ei au intrat legal in UE, chemati, tolerati si platiti de state precum Germania, Franta sau UK. Si, in numele unei corectitudini politice idioate, ei au fost chiar incurajati in anumite obiceiuri de-ale lor nocive mediului democratic occidental de niste politicieni obtuzi care nu au inteles ca asa cum nu s-a putut crea niciun stat democratic in mediul oriental plin de fanatism, tot asa nici fanatismul nu se poate amesteca cu democratia si libertatea acasa la ele, in occident.

In incheiere imi permit sa va amintesc ca si grecii, si romanii, si rusii, si englezii si, in curand, si americanii au pierdut imperii incercand sa educe/asimileze/converteasca/infranga tarile/imperiile/populatiile din zona orientului mijlociu prin politici idioate. Nu faceti playback!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu