marți, 31 martie 2020

Pentru tristii speriati peste masura

Virusuri si bacterii sunt peste tot. Au fost si vor fi. Trebuie doar sa-i cauti. Tu stai in casa, lucreaza de acasa, comanda pe net produse si mancare, "socializeaza" pe feisbuc, dezinfecteaza-te in fiecare seara in cada. Nu vei avea probleme. Vei trai mult ... si degeaba.
Dar lasa-ne in pielea mea pe noi sa traim/murim, nu ne induce angoasele tale de sociopat, nu ne vana stranuturile pe la birou, nu te uita lung la cineva care tuseste in metrou, nu asmuti suplimentar autoritatile pe noi cerand tu singur restrictii mai multe si mai severe. Mergi si cauta-ti, on line, desigur, un psiholog si streseaza-l pe el.

Teroarea, fara ghilimele caci tinde sa devina reala, este generata de massmedia, in primul rand, care nu mai are alt subiect de dimineata pana seara. Ar trebui limitat la cateva ore pe zi segmentul orar in care au voie sa vorbeasca despre coronavirus. Daca vrei maim mult, si sunt sigur ca vrei, ca-ti fug ochii pe ecran ca melcul, lasand si urme umede, pe bani taticule, ca HBO-ul. Apoi vin politicienii cu masurile lor browniene si voi, tristii astia ca tine, raspandacii si amplificatorii de zvonuri negre, voi care va faceti masteratele si doctoratele in virusologie din ppt-uri pe WhatsApp si din pseudomedicina lui Streinu predata 5-10 minute pe seara la Antena 3, dar macar el stie de ce si pentru ce o face.

Am un amic militian si i-am spus zilele trecute: Bai Robi, pe mine ma doare in cot daca jandarmul sau politaiul care ma opreste pe strada sa ma intrebe de declaratia pe proprie raspundere crapa sub ochii mei de coronavirus, de ce va fooote pe voi grija de mine, de noi? Rapsunsul lui m-a lasat masca: pentru cavoi ne platiti lefurile, Gianino, si trebuie sa avem grija de lefurile noastre. NU?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu