joi, 22 iulie 2010

Kosovo

CIJ, probabil un alt organism politico-juridic, a decretat, ambiguu cum ii sade bine unei curve cu multi clienti, ca declaratia de independenta a Kosovo nu incalca dreptul international. Probabil nici nu o face, atata vreme cat fiecare este liber sa declare ce vrea. Despre existenta in sine a statului respectiv, despre modul cum o tara independenta a fost impartita arbitrar de o banda de mafioti albanezi cu sprijinul SUA, CIJ nu spune nimic.

http://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Bondsteel

Cine oare s-a grabit sa serveasca masa de pe cadavrul Serbiei? Lazlo Tokes si UDMR, cine altcineva? Problema lor este ca nu au un sponsor de talia SUA. Insa sa nu ne imbatam cu apa rece si sa ne multumim cu faptul ca [inca] nu are nimeni interesul, dintre granzii lumii si ai Europei, sa-i sprijine pe Tokes si ai lui.

Intre timp, sa incercam sa nu mai fim o vesnica povara si problema pentru UE, sa ne straduim exportam stabilitate, justitie, organizare si coerenta in UE, nu sa stea aia permanent cu ochii pe noi sa nu carecumva sa ne sinucidem de 1 Decembrie cu FuraDan(Voiculescu, Ion Popescu, Diaconescu, etc).
Sa incercam sa terminam macar o autostrada fara spagi care au speriat Vestul, sa facem si medicina in spitale, nu doar eutanasii si autopsii, sa nu mai uimim lumea cu miliardarii nostri facuti la apelul de seara (chiar si in sensul apevist al termenului), sa nu mai asteptam de la stat totul, sa incetam sa ne plangem de mila si sa incercam sa fim cat mai independenti individual daca vrem o Romanie comuna independenta, sa consumam mai mult sapun si pasta de dinti si mai putina bere, vin sau tuica, sa ne respectam valorile si sa incercam sa cream o anume meritocratie in Romania care sa permita creierelor autohtone sa reziste in tara. Doar existenta si implicarea acestor creiere in viata cetatii, in business si in politica ne va feri de soarta de care ne temem.

Altfel, cohortele de nulitati care se calca pe picioare si se inghesuie la placinte, dar care nu au pic de responabilitate in momente grele pentru tara cum sunt si cele prezente, si care au furat sau vandut tot ce se putea vinde (flota, petrol, apa, paduri) si au fugarit din tara cea mai mare parte a romanilor cu verticalitate nu vor avea nicio ezitare in a vinde Romania fie si la metru patrat acelora care le dau lor mai mult. Si nu am fi nici primul si nici ultimul popor penalizat de istorie astfel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu