joi, 17 decembrie 2009

Decalogul lui Miron Mitrea

Miron Mitrea a prezentat zece propuneri pentru a reforma PSD. Iata-le, traduse in limba romana:

1. Ideologia social-democrata trebuie sa stea la baza programelor si actiunilor noastre.
Adica sa nu mai furam ca hotii, ci ca haiducii, in numele saracilor, dar, vorba aia, ei sa plateasca prin ei insisi, noi sa furam pentru noi insine.

2. Toate programele si actiunile PSD trebuie sa tina cont, in primul rand, de interesul national. Apoi de interesul electoratului de centru stanga si de interesul membrilor nostri de partid.
Adica imparteala prazii trebuie facuta in ordine: in primul rand conducerii nationale a PSD(interesul national, carevasazica), apoi electoratul, adica cei care ne aleg, nu, nu electoratul, ci ce care ne aleg sa ne dea bani si sponsorizari, care ne aleg sa ne cheme la televiziunei si sa ne faca publicitate mascata, clientela politica, deci, si abia in ultimul rand membrii de partid, cunoscuti si sub numele de poolimea mare, poolimea mica fiind cei care nu sunt nici macar membri PSD.

3. In PSD trebuie reinstaurata democratia interna.

Adica mai impartiti fratilor, mai impartiti! Nu tineti tot doar pentru voi si soacrele voastre.

4. Trebuie reinstaurata solidaritatea interna intre membrii si organizatiile din partid.

De cand am mers cu totii la parchet sa-l sustinem pe Bivolaru nu am mai vazut nici un gest de solidaritate in partid. Sper ca la mine sa veniti.

5. Programul politic al partidului trebuie refacut ca raspuns la criza economica si sociala din Romania.

Vreau sa spun ca pe timp de criza nu mai putem fura de la aceleasi ministere si cu aceleasi metode ca atunci cand economia duduia. Altele sunt ministerele cu bani pe timp de criza si altfel trebuie banii sifonati. Pe timp de criza nu mai merge cu spagi din privatizari sau cu suruburi cumparate la pret de locomotiva pentru CFR.


6. Statutul PSD trebuie modernizat si simplificat.
Simplu si clar. Redus la maximum, acest statut ar fi: "Fur, deci exist!"

7. Trebuie refacut echilibrul corect al influentei organizatiilor in partid.
Aici se inlocuieste pur si simplu "organizatiior" cu "mafiilor" si textul devine explicit. Mafia celor cu manivela este nedreptatita de mafia celor cu gulere albe iar filtrul de ulei este impins in planul doi de tablourile in ulei.


8. Trebuie reintroduse criteriile obiective de evaluare a activitatii organizatiilor si membrilor PSD.
Adica trebuie imblazite codurile penal si cel de procedura penala.

9. Trebuie eliminata influenta pe care grupurile de interese o au asupra conducerii partidului.
Cel mai periculos de grup de interse care nu ne lasa sa conducem cum vrem este poporul roman si referendumurile astea periculoase pentru democratia pesedista.

10. PSD trebuie sa redevina un partid deschis.
Altefel, riscam sa devenim un partid inchis ... la Jilava. Din acest motiv propun cooptarea conducerii DNA in Comitetul Central al PSD, fie si ca membri supleanti.

2 comentarii:

  1. stii ce? mi te imaginez facand subtitrari...dar nu pt filme straine! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate, sunt filme straine. Cel putin actorii sunt straini de Romania. Eu am impresia de multe ori ca mai curand strainii ne vor binele, decat politicienii nostri. Din pacate, romanii actioneaza si in aceasta materie, venala chiar, - politica - sentimental. Mai intai voteaza sentimental(si asta zeci de ani la rand), iar apoi, cand se trezesc la realitate, isi omoara conducatorii tot sentimental. As fi in mare dubiu daca m-ai pune sa o aleg pe cea mai rea dintre cele doua greseli.

    RăspundețiȘtergere