luni, 7 decembrie 2009

g IOAN a fara de tara

Tragic destin politic i-a fost dat sa traiasca lui Mircea Geoana. Insa nu ai la ce sa te astepti atunci cand ursitori la nasterea ta ca politician iti sunt Ion Iliescu, Dinu Patriciu sau Sorin Ovidiu Vantu sau, altfel spus, atunci cand vrei sa te catari in varful politicii pe cadavrele revolutiei sau ale mineriadelor, pe mormanele de bani furati de la stat sau pe suferinta celor inselati la FNI.

Doar pupand o mana ici, un fund colea, doar promitand subventii ca solutie pentru orice problema reala de-ale Romaniei, doar promitand pere malaiete oricarui natafleata intalnit sau adus la mitinguri electorale, doar repetand la nesfarsit "guvernul Iohannis va face, guvernul Iohannis va drege", doar dormind linistit in timp ce Vantu vegheaza pentru tine nu poti decat sfarsi in ridicol, nu poti decat transforma eticheta de "Prostanac" in tatuaj permanent.

Si, mai ales, greseala fundamentala a lui Mircea Geoana a constat in a fi fost primul care a crezut in manipularea strigatoare la cer de la Antena 3 si Realitatea TV. El a fost primul care nu a vazut cat de stravezii sunt miturile create de jurnalisti de mana a doua si a treia, el a fost primul si poate singurul care a crezut ca daca in cativa ani de zile nu ai fost in stare sa te iei de piept si sa-i pui la punct pe Vanghelie sau Mazare vei putea sa convingi majoritatea electoratului sa te voteze.

***

Ma bucur!

Ma bucur ca romanii au avut curajul sa rupa, in fine, pisica. Disperarea aratata de comunistoizii din jurul lui Geoana si Iliescu (de la care primul a preluat stafeta) imi da sperante ca hidra pesedista, de foame, va fi lovita de autofagie, iar capetele ei se vor devora unul pe celalalt.

Ma bucur ca, in fine, suntem majoritari cei care intelegem raul imens facut, dupa 1990, de comunisti Romaniei. A fost nevoie de disparitia fizica a unei generatii de nostalgici, de primirea in UE si de educatia civica vestica la care milioane de romani au fost expusi vizitand occidentul sau muncind acolo. Aici este un alt punct sensibil pe care "strategii" PSD gen Hrebenciuc se fac ca nu il vad. Anume, procentul zdrobitor cu care ei pierd in mod regulat alegerile din diaspora. Acolo sunt, in principal, doua categorii de romani, care au avut de suferit de pe urma comunistilor: cei care, inainte de 1989, au fost prigoniti politic de comunisti si cei care, dupa 1990, au fost prigoniti si economic si politic(vezi Piata Universitatii) de catre aceiasi nomenclaturisti. Ei, cei plecati din tara, meritau(si sper sa si aibe) cinstea si onoarea de a infige spada mortala in grumazul bizonului comunistoid.

Ma bucur ca romanii nu au muscat din momeala "dictatorului si scandalagiului Basescu". Este un semn de maturitate politica. Intr-o republica prezidentiala(cum este SUA) presedintele are mult mai multe drepturi si prerogative, pe care nu le are intr-una semiprezidentiala cum este republica noastra. La noi, marea prerogativa pe care o are, fiind ales de popor, este de a tipa "Hotiiii !!!", atunci cand acestia se apropie de prada. Este ca un caine de paza. Si a te supara pe caine ca nu poti dormi din cauza ca latra la hoti mi se pare ciudat, cata vreme hotii insisi sunt cei pe care ar trebui sa fii suparat. Ce-i drept, a admite ca hotii ti-au intrat in curte inseamna sa iesi si sa te lupti cu ei. Or, asta nu prea place multora dintre semenii nostri. Ei prefera mai curand vechea tactica a fantanilor otravite si a holdelor arse, a ascunderii fara a lupta. Astfel, ei isi vand efectiv copiii, isi trimit fiii la munca in Spania, fiicele la produs in Italia, din putinii lei pe care ii au isi cumpara euro si se ascund in crasme asteptand subventii si ajutoare si, daca se poate, sa lupte altii pentru ei.

Nu vreau sa fiu gresit inteles: nu-l divinizez pe Basescu si nici atat PD-L-ul. Si in jurul lui Basescu sunt hoti si mari mafioti. Ii vom tria si pe ei. Insa, deocamdata, problema se pune de a alege intre un milionar hot, insa care are doua-trei firme, care a creat locuri de munca(chiar facand afaceri dubioase cu statul) si un milionar si mai hot, care nu are nicio afacere, care toata viata a lucrat si a trait doar dintr-o slujba la stat - averea lui este sigur din spagi si comisione. "Planul" este simplu: scapam de ultima categorie si apoi ne "concentram atentia" pe sortarea celor din prima categorie.

Sunt bucuros ca poate a venit, mai bine mai tarziu decat niciodata, si momentul autopsierii cadavrului Romaniei. A acelui cadavru ramas neinvestigat inca din 1990. Cauzele mortii sale nu s-au stabilit, vinovatii nu au fost pedepsiti(cu lustratie, de exemplu) si, mai mult, pe resturile sale in putrefactie s-au dezvoltat si au inflorit viermi precum Ion Iliescu, Adrian Nastase si compania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu