luni, 28 decembrie 2009

Gunoirius Prigoana

Probabil ca mergand pe principiul "mogulii nostri sunt mai buni decat mogulii lor" PDL si Traian Basescu incep a-si plati datoriile de campanie prin numiri si candidaturi foarte dubioase.
A inceput cu Elena Udrea, un fost, actual si, probabil, viitor ministru foarte controversat. Nu doar ca a fost reconfirmata la Ministerul Turismului, dar i s-a dat pe mana si purcoiul de bani de la Ministerul Dezvoltarii Regionale. Probabil ca din bugetul mic de la turism nu se puteau sifona catre rechini, curcani sau cocosi sume de marimea datoriei acumulate in campanie de diversi candidati la prezidentiale. Asa ca El Jucatore Maximo a facut big blind cu sumele de la dezvoltare regionala.

Acuma vin alegerile pentru un post de deputat in Colegiul 1 din Bucuresti, loc ramas vacant in urma plecarii "marelui finantist" Bogdan Olteanu la BNR. In loc sa profite de aceste alegeri pentru a-si demonstra buna credinta si atasamentul la anumite valori democratice incompatibile cu nepotismul, in loc sa numeasca un candidat de Doamne-ajuta incercand sa castige increderea electoratului care va fi greu incercata in urmatoarele luni de masuri dure, PD-L vine cu un candidat de valoare indoielnica, proaspat prins de politie conducand fara permis de conducere (ceea ce inseamna automat dosar penal), insa, nu cred ca intamplator, fiul unui patron de televiziune, abonat la contracte de salubrizare cu primariile PD-L si aprig sustinator al candidatului Traian Basescu in campania prezidentiala care tocmai s-a incheiat.

Ambele numiri(Elena Udrea si fiul lui tata care se vrea deputat) vor costa PD-L, care plateste astfel, electoral, si pentru lipsa de implicare a activistilor sai in campania presedintelui Basescu. Mai multe voturi stranse de PD-L pentru Basescu nu l-ar fi fortat pe acesta din urma sa incheie intelegeri cu astfel de cocosi care cucuriga dupa punguta cu doi bani de pe gramada de gunoi.

2 comentarii:

  1. Cred ca Elena Udrea nu poate fi asemanata unui asemenea fenomen, iar in schimb ar trebui sa ii acordam laude!

    RăspundețiȘtergere
  2. Spui tu ca "iar in schimb ar trebui sa ii acordam laude [Elenei Udrea]". se naste, firesc, intrebarea, "in schimbul a ce sa-i acordam laude Elenei Udrea?". Eu, de pilda, i-as acorda laude in schimbul demisiei. :)

    RăspundețiȘtergere