joi, 24 aprilie 2008

A fost Kosovo, urmeaza Abhazia, cine se pregateste ?

Germania, Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au cerut miercuri Rusiei să revină asupra deciziei de a stabili relaţii oficiale cu autorităţile din Abhazia şi Osetia de Sud, două provincii separatiste ale Georgiei.


Impresionanta soldaritatea occidentului, insa nu sunt oare aceste patru state cei patru farisei care s-au grabit sa hacuiasca Serbia, recunoscand independenta statului mafiot kosovar incalcand astfel rezolutia 1244 a Consiuluilui de Securitate ONU, consiliu in care trei din cele patru state sunt membre permanente?

Acuma culeg furtuna dupa ce au semanat vant, si se pare ca asta nu le place, insa ele sunt la fel de vinovate ca si Rusia(prin precedentul creat in Kosovo) pentru situatia exploziva din Georgia. Chiar acum cateva zile, SUA cereau Serbiei sa nu organizeze alegeri in Kosovo. Cu ce drept faceau acest lucru? Kosovo nu a fost recunoscut de ONU ca si stat independent, deci americanii cereau acest "favor" doar cu dreptul celui mai puternic, a celui care are deja doua baze militare importante in Kosovo, baze care ar trebui desfiintate daca provincia mafiota revine la Serbia si de facto.

Sa vedem acuma cine va avea puterea si decenta sa inchida acest cerc vicios, aceasta cutie a Pandorei din care rusii au si inceput sa se autoserveasca cu lacomie. Insa nu ei au deschis-o, iar responsabiliatea pentru gesturile hulpave ale Rusiei revine, le place sau nu, si celor patru apostoli ai fatarniciei politice (Germania, Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie), care accepta arbitrarul in relatiile internationale, insa numai cand ei sunt arbitri.

Eu nu spun ca pozitia lor nu este, in acest caz, cea corecta. Mai mult chiar, imi pare rau ca vocea lor nu este suficient de clara si de puternica din cauza ca inca mai au gura plina cu bucati din cadavrul Serbiei, ca inca mai au eructatii dupa festinul din Irak, ca ochii nu le stau pe Rusia, ci le umbla dupa carne de tun proaspata prin Iran. Toate, bineinteles, in numele democratiei si a drepturilor omului si cu deplinul respect al rezolutiilor ONU scrise si votate tot de catre ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu