joi, 17 aprilie 2008

PD-L - Partidul Demnitarilor Liberimbogatiti

71 de deputati, majoritatea din PD-L, au sesizat Curtea Constitutională (CCR) cum ca, vezi Doamne, confiscarea averilor nejustificate este impotriva legii fundamentale. Motivul: dobandirea averii se considera licita.

OK! Haideti sa ne imaginam cum ar putea cineva in SUA(tara tuturor posibilitatilor si pe unde trec majoritatea banilor omenirii) sa devina MILIARDAR in USD sau EUR in zece-cinsprezece ani. Nu ne putem imagina asa ceva. Si nicaieri in lumea civilizata nu se poate intampla asa ceva. Totusi, la noi se prezuma aceasta avere drept licit dobandita iar detinatorul ei nu are nimic de facut spre a si-o justifica.

A mers cumva economia romaneasca atat de bine incat sa asigure o rata a rentabilitatii ijavascript:void(0)nvestitiilor atat de mare incat sa faca multimilionari si miliardari pe banda rulanta? NU! A cucerit Romania teritorii si populatii noi din a caror exploatare sau transformare in sclavi sa produca bani fara numar, fara numar? Nici gand. Mai mult chiar, nici macar romanii nu au muncit iar multi dintre ei s-au vandut singuri ca semisclavi pe galerele sau plantatiile de bumbac sau tutun ale occidentului. Avem comercianti inteligenti capabili sa se imbogateasca vanzand inghetata si frigidere la eschimosi si haine de blana in jungla africana? Nici vorba.

Avem in schimb idioti(ei isi spun smecheri) capabili sa vanda Romtelecomul, Sidex sau Petromul sau flota pe nimic si sa cumpere din occident fregate ruginite la de zece ori pretul sau sa construiasca autostrazi prin campie de trei-patru ori mai scumpe si mai proaste decat au construit altii prin munti. Si mai avem o mare majoritate a populatiei care saraceste pe zi ce trece cam exact in acelasi ritm si cu aceleasi sume cu care se imbogatesc marii nostri miliardari care au plecat in afaceri cu "o mie de dolari imprumutati de la prieteni" dar care ar muri repede de foame daca i-ai lasa cu zece mii de dolari sa se descurce in SUA sau in oricare economie de piata cu adevarat functionala.

Si, cu toate ca realitatea sare in ochi, alesii nostri(PD-L indeosebi) nu cer modificarea unei legi strambe(data tot de ei), lege care prezuma drept cinstit (dar ilogoc) dobandita o asemenea avere, ci respectarea unei prevederi legale impusa tot de catre cei care au furat cu toate mainile, matusile, soacrele si cu tot arborele genealogic.

Nu degeaba se vehiculeaza ideea ca unii dintre marii profitori ai jafului postdecembrist la care a fost supusa Romania sunt in PD-L.

Un comentariu:

  1. Chiar daca pare logic (corect) demersul tau, totusi, nu iti impartasecs opinia. Ma tem totusi ca aceasta lege s-ar da daca ar fi destui oameni cinstiti care sa fie luati la rost si a caror avere sa fie confiscata. Asa ca am ajunge de unde am pornit. Mai degraba ar trebui sa se respecte legea care exista acum in Romania, asa rea cum este, nu iti permite sa te imbogatesti peste noapte. Ar trebui ca justitiarii sa fie impartiali, ar trebui ca cine a gresit sa plateasca, indiferent de cum te cheama si cu ce te ocupi. Si ar mai trebui ca cei cinstiti sa nu plateasca, asa cum din pacate se intampla. (cand spun cei cinstiti sa nu plateasca nu ma refer neaparat ca acesti oameni care platesc sunt cinstiti, cat la faptul ca ei platesc pentru ceva ce ei au facut corect - vezi multiplele exemple de cazuri generate de Garda financiara, Politia rutiera samd).

    RăspundețiȘtergere