vineri, 24 octombrie 2008

Demagogul Basescu

Traian Basescu a pierdut ocazia de a demonstra ca este altfel decat cei 322, decat clasa politica(reprezentata de Parlament) pe care el insusi a numit-o "zoaie pe feresterele Romaniei" sau cam asa ceva, nu? A demonstrat ca este mai demagog decat Tariceanu sau Geoana. Ca vrea si el sa aiba lista lui cu suflete moarte, cele ale profesorilor, la fel cum Tariceanu se mandreste a le avea pe cele ale pensionarilor.

OK, i-a copt-o lui Tariceanu, s-a razbunat pe zecile/sutele de milioane date de guvern primariilor PSD si PNL, insa nu asta era "visul" nostru, al celor care platim impozite la buget si care va trebui sa platim si mai mult pentru a acoperi aceasta crestere si altele care vor veni. Mai era un pic si scapam oricum de el, de Tariceanu. Si dealtfel, daca din banii astia se mai facea un pod sau se asfalta un drum, chiar daca este intr-o comuna al carei primar este pesedist, pe podul acela circula toata lumea, nu doar pesedistii. Ramane ceva dintr-o asemenea investitie, chiar daca se mai fura din banii alocati. Asa, hai sa dam tot bugetul pe salarii, ca din salarii nu poate fura Tariceanu si ai lui.

Sa ne uitam la ceea ce se intampla pe plan european:Renault isi inchide fabricile din Franta, chiar si pe cea de la Pitesti, din lipsa de comenzi. Mital isi inchide combinatele siderurgice. Oamenii care alimenteaza bugetul sunt de acord ca este o perioada grea si accepta sa plece acasa in somaj tehnic; vor fi, prin urmare, mai putine incasari la buget pentru ca industria sta, nu produce si nu vinde, iar noi acordam cresteri salariale de 50% ??? Cata cerneala trebuie sa fi baut cand erai elev pentru a nu intelege ca nici macar nu este momentul pentru asa ceva?

Si inca o problema, politica de asta data. Este si era foarte clar ca alte categorii de salariati vor iesi in strada daca aceasta lege va fi promulgata. Acest lucru, acum, in campania electorala este FOARTE toxic pentru bruma de democratie acumulata in Romania, iar apelul presedintelui la retinere din partea sindicatelor pe motiv de campanie electorala este de fapt o alta demagogie ordinara, este o invitatie mascata la demonstratii. O lovitura care pune Romania pe picior de egalitate cu Ucraina la stabilitate politica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu