sâmbătă, 4 octombrie 2008

Mineriada profesorilor

Ei bine, examenele trucate, vicierea pana la denaturare a scarii de valori din invatamantul nostru, spaga mascata de meditatii si altele trebuiau rasplatite, nu? Si, abracadabdra, iata o crestere cu 50% a salariilor profesorilor, crestere ea insasi in masura sa arunce Romania intr-un haos financiar generalizat, ca sa nu mai vorbim de valul de revendicari similare pe care-l va declansa. Fara nici o legatura cu cresterea economica a Romaniei, cu posibilitatile de plata ale noastre, ale celor care nu traim din banii de la buget si care-l alimentam, fara nici o legatura cu vreun criteriu de performanta, cu vreun rod al muncii profesorilor(ca de pilda inexistenta vreunei universitati romanesti in primele 500 din lume), fara nici o legatura decat cu faptul ca profesorii sunt multi(cei mai numerosi bugetari), deci, carvasazica sunt alegatori.

Pai, alegatori sunt si vamesii(si ce greu traiesc saracii de ei), si politistii, si procurorii, si jandarmii si birocratii din primarii si consiliile judetene, si cei din ministere, ce mai, toti suntem alegatori. Este normal, deci, in logica parlamentarilor(in masura in care putem vorbi de logica la acesti parveniti) sa ceara toata lumea, si nu doar mariri de salarii, ci orice. Toti sa ceara orice. Din ce in ce mai mult orice!

Dobitocenia unor lideri de sindicat si inconstienta dementa a Parlamentului au indreptat iarasi toate privirile rationale ale tarii spre presedintele Basescu.

La fel cum(si poate dupa acelasi scenariu si avand aceiasi regizori) in 2000 toata Romania il iubea pe Ion Iliescu si, in frunte cu Ana Blandiana, tot poporul vegetal am mers la vot sa-l votam pe acesta in "confruntarea" cu Vadim-Tudor, si acuma, toti romanii cu un pic de creier stau cu sufletul la gura asteptand ca presedintele Basescu sa salveze bugetul si sa nu promulge legea stramba cu cresterea salariilor profesorilor cu 50%.

Daca o va face, totusi, va fi mai ticalos, mai demagog si mai iresponsabil decat fiecare parlamentar care a votat-o si decat toti la un loc, va fi dovada clara ca nu este nici o diferenta in fapte intre el si cei 322.

Daca nu o va promulga, inseamna ca-si va fi facut datoria fata de tara. Nu ii promit votul meu in 2009, insa cred ca multe dintre pacatele sale se vor fi spalat in momentul retrimiterii catre Parlament a legii si ii promit sa le povestesc nepotilor mei despre acest gest al sau ca despre al unui barbat de stat, care conduce tara cu privirea indreptata spre viitor, nu spre el, rude, clan sau partid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu