sâmbătă, 4 aprilie 2009

Gigi Becali

Nu vreau sa fiu patetic asa ca voi incerca sa fiu cat mai la obiect:

1. Becali nu a depus reclamatie impotriva hotilor
2. Acestia i-au restituit bunul furat(masina)
3. Becali i-a iertat. A spus-o chiar el la TV, deci partile s-au impacat cu privire la furt, nu si la rapire si sechestrare.

4. Ma mir ca aceia dintre noi care ii iau partea lui Becali pot compara un furt de masina(se intampla zilnic cu zecile/sutele in tara) cu un atac armat in plina strada, excat ca in vestul salbatic. Sincer, eu sunt mult mai ingrijorat ca m-as putea intalni cu gorile ca ale lui Becali intr-un bar sau intr-o discoteca, decat de faptul ca niste gainari mi-ar putea fura masina. Plus ca unde mai pui ca Becali, in grandomania lui, si-a lasat-o pornita in parcare.

5. Sintagma inculpatul "critica autoritatile" din argumentatia procurorilor sunt mai mult ca sigur ca se refera la modul in care Becali mergea pe la televiziuni si dadea muie la procurori, ii facea dobitoci si prosti, incompetenti si vanduti. Este normal ca aceste declaratii ale sale sa iduca in randul magistratilor(procurori si judecatori) un sentiment de frustrare si acest lucru sa fie folosit de procurori in pledoariile lor in fata curtii. Nu are decat avocatul sau sa demonstreze contrariul.

6. Becali este victima propriei sale prostii. A fost folosit de multi granguri mult mai mari decat el pentru a scoate castanele din foc cu mana lui. Prostul nu si-a data seama ca este folosit(si economic si politic) si s-a umflat in pene pana la ceruri. Acuma, ce se astepta el? Sa fie lasat asa, sa-si dea aere pe la TV si sa spuna verzi si uscate despre toata lumea? Normal ca acest scandal(poate chiar i s-a inscenat furtul stiind cat este de impulsiv Becali) este ocazia optima sa fie scos din scena, in sensul ca este o prostie facuta doar de el si de gorilele sale. Daca il apucau cu altceva(terenuri, Steaua, etc), in mod normal erau implicati si alti mafioti intr-o afacere care, dat fiind acest aspect, era si mai greu de demontat, era mai blindata din punct de vedere legal; asa, este doar el si gorilele sale. Sincer eu nu cred ca i se arata doar pisica, pentru ca este o ocazie prea buna de a scapa de Becali sau de a fi strans cu usa.

7. Notorietatea pe care si-a dorit-o ata de mult, viata lui facuta dupa audiente aici l-au adus. Cand era pe cai mari(Steua in semifinala UEFA) audientele cresteau cu el band vin la Golden Blitz sau fiind decorat de presedinte si asa s-a intamplat. Dar, ghinionul lui, acuma telespectatorii si posesorii de voturi il vor la zdup, asa ca la zdup cu el.

8. Cred ca mai curand ar trebui sa ne miram ca Becali nu a ajuns la zdup pana acuma, decat sa ne indignam ca a ajuns acuma. Cuma ajunge un mafiot la inchisoare, nici nu mai conteaza, nici nu ma intereseaza. Poate fi si pentru neacordare de prioritate intr-o intersectie nesemnalizata, daca asta este singura ilegalitate(din lugul sir de ilegalitati) care-i poate si imputata si dovedita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu