marți, 14 aprilie 2009

Vladimir Diavolonin

Traian Basescu:
Violentele de la Chisinau au servit exclusiv celor care, de fapt le-au provocat si le-au facut posibile, adica acelora care detin puterea

Cred ca aici presedintele a avut mare dreptate. Iar puterea la Chisinau o detine Moscova, dupa cum o detine si la Tbilisi chiar daca ne place sa credem ca in Georgia a avut loc o revolutie portocalie. In acest spatiu ex-sovietic Rusia cam face ce vrea si, din pacate, acuma vrea sa arate ca ea este la platane, ca ea detine controlul si toate parghiile politice. Iar pentru asta nu trebuie decat sa traga sforile necesare si papusile ei din varful statului ex-sovietic ii ridica Rusiei o minge la fileu sub forma unei provocari sau alteia. Probabil ca asa au facut in vara lui 2008 cu atacul Georgiei asupra Osetiei si Abhaziei dand astfel ocazia Rusiei sa proclame si sa recunoasca doua republici(Abhazia si Osetia) bine pozitionate pe treseul unui eventual gazoduct la Marea Neagra.

Asa s-a intamplat probabil si in 1992 cand Moldova a atacat Transnistria dand ocazia Rusiei sa-si legitimeze prezenta militara in zona sub forma de forte de mentinere a pacii si, in plus, sa ucida o intreaga generatie de patrioti pro-independenta, pro-europeni si pro-romani din Moldova. Atunci, probabil ca Rusia a realizat ca este mai ieftin sa-i intimidezi "de mici" pe acei care gandesc macar la independenta Moldovei, la integrarea ei in UE sau la unirea cu Romania. Si asa s-a ajuns si s-a comandat acest miting drept paravan pentru provocatorii violenti rusi care sa justifice, prin urmare, represalii barbare la adresa tineretului din Piata Marii Adunari Nationale. Astfel, o noua generatie de patrioti este "rasa"(intimidata, fugarita din tara sau chiar omorata) din Moldova pana ca memoria scurta de altfel a occidentul sa dea uitarii frigul indurat iarna trecuta cand Rusia a intrerupt livrarile de gaz.

Ca acesta este scenariul si algoritmul diabolic al Moscovei ne-o dovedeste lipsa de reactie a parintilor acestor copii batuti si omorati de oamenii Moscovei - comunistii si Voronin. Ei, parintii, reprezinta generatia intimidata de evenimentele din 1992, ei sunt generatia emasculata de patriotism atunci, in Transnistria, iar tot ce au putut ei face pentru copiii lor a fost
sa nu-i mai lase la demonstratiile anticomuniste si sa voteze cu comunistii. Poate nu au votat in proportia clamata de Voronin, insa, pentru a cata oara?, intr-un procent inexplicabil de mare pentru niste oameni demni. Si daca noi tacem, si daca UE tace, si daca ONU tace atunci ne vom alege cu o noua generatie de acest gen, generatie care se formeaza supusa si fara sperante chiar sub ochii nostri cinici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu