vineri, 24 aprilie 2009

Piticot demite tot!

--------------------
Miercuri, guvernul Boc a dat o ordonanţă ca să-i poată da afară pe toţi directorii din ţară ai instituţiilor centrale şi să pună în locul lor oameni ai PSD şi PDL. De joi au început să curgă deciziile de demiteri, care schimbă de la directori de şcoli până la şefi ai finanţelor judeţene. Executivul nu a dat o cifră a demişilor, dar se estimează 15.000 de schimbări din funcţii.
--------------------

Cum FSN nu era complet fara lingaii din teritoriu, guvernul Boc s-a decis sa si-i puna in functii in fiecare judet in parte. Asa ca a dat o ordonanta de urgenta prin care demite toti directorii de deconcentrate din judete pentru a-si numi propriii slugoi in functii. Chiar si cel mai umil director de scoala isi vede pozitia in pericol.
Sunt, nu sunt competenti cei demisi, nimeni nu se intreaba si, ce-i mai grav, pe nimeni nu intereseaza. Sunt mai buni cei care vor veni? Indoi-m-as, la modul cum au fost strecurati pe usa din dos a legii si bunului simt.
Stiu, sunt destui laudatori de-ai guvernului Boc care vor spune ca asa au facut si PNL. Nu-i adevarat. Poate ca asa au facut comunistii in 1947 sau 1948 dupa ce au castigat asa-zisele alegeri libere, si chiar ma intreb cu ce se deosebesc cei de-atunci de gevernantii de acum, cu ce este mai bun Boc decat Petru Groza, atat timp cat ultimul poate macar invoca drept scuza presiunea trupelor ruse, iar primul doar presiunea baronilor locali PSD si PNL dornici sa-si puna rudele ramase somere in functii de conducere. Sau te pomeni ca se intorc romanii din Italia sau Spania dupa cei 20000 EUR promisi de Geaona si acesta, plin de remuscari, le ofera macar un post de director la drumuri si poduri. :lol:

Siguranta postului oferita functionarilor publici, seriozitatea concursurilor de ocupare a acestor posturi si criterii obiective de evaluare a muncii lor ar trebui sa fie piatra de temelie a unui aparat administrativ profesionist si fidel in primul rand statului roman, nu partidului care-i vremelnic la guvernare sau politrucului care-i numeste in posturi. In plus, practic acestor oameni li se neaga dreptul de a-si construi si gestiona o cariera profesionala in mod previzibil, asta insemnand ca atata vreme cat indeplinesc niste criterii de performanta si respecta legea ei sa isi poata previziona cu destula certitudine viitorul profesional. Dar cum politicianul roaman are famiglia mare, cum spiritul de gasca este mai puternic decat spiritul civic, cum carierele politice sunt construite mai mult pe hau-hau, pe cine are gura mai mare si stomacul mai tare, mai curand decat pe principii, o data la patru ani, daca nu si mai des, o noua generatie de hoti flamanzi se prezinta la datorie spre a sluji sau mai curand a sluţi poporul roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu