marți, 28 aprilie 2009

Zvonul porcesc si gripa porcina

Sa nu ne panicam!
Gripa porcina este, deocamdata, doar pe hartie, pe internet si in tot felul de zvonuri dubioase. SS-ul isi face din nou datoria( Securitatea si Sanatatea, cu grija, chipurile, pentru ele din partea guvernelor si transnationalelor din spatele lor). Multe manipulari se intampla in ultimii ani pe seama exacerbarii grijii noastre pentru sanatate si siguranta. Sistemul de sanatate este la pamant, la spital vii cu vata si fese de acasa, mori omorat de Salvare, hotii si criminalii care nu au avut loc in guvern sunt pusi in libertate pe banda rulanta de catre o justitie porcina, politia si procurorii stau de sase atunci cand se fura 30-40 % din bugetul national iar noi, in schimb, luptam pentru sanatate cu o gripa [semi]imaginara din Mexic, iar pentru siguranta cu teroristii nevazuti din Afganistan. De rasul curcilor.

Insa nu toata lumea iese in pierdere din aceste lucruri. Nu! In curand, oamenii guvernului vor merge din poarta in poarta sa confiste porcii taranilor pe motiv de gripa porcina, exact cum au mers dupa gaini in cazul gripei aviare. Marile holdinguri internationale, ai caror porci crescuti prin Ungaria sau Germania vor scapa ca prin minune de boala, se vor inghesui repede sa ne ajute vanzandu-ne o carne de calitate inferioara la preturi de, nu-i asa?, monopol. Importatorii de tot felul de vaccinuri, medicamente sau substante dezinfectante vor prospera pe seama fricii noastre de imbolnavire. Din cauza gripei porcine, marele premiu al Spaniei nu se va mai desfasura datorita riscului de contaminare crescut si a faptului ca un birocrat OMS "a anuntat" ca boala se transmite de la om la om. Si, ce ne intereseaza sportul cu motor pe noi? Pai, asta inseamna ca nici mari demonstratii antisomaj, anticriza economica sau antiguvernamentale nu se vor mai aproba si nici oamenii nu vor mai fi atat de amatori sa participe la ele. Da, putem spune ca gripa porcina, porcii, pe scurt, conduc omenirea.

Daca am merge inapoi pe firul unei asa-zise stiri despre gripa porcina, sunt sigur ca nu am gasi decat unul-doi oameni care au lansat-o. Am vedea ca stirea este de fapt un zvon bazat pe un fapt destul de incert, cum ar fi ca in Mexic au murit cativa oameni saraci, cu organismul slabit, care si asa traiau mai rau ca porcii de la Smithfield Foods. Intrebat, stresat sau platit sa o faca, un medic sau vreun "cercetator" o fi spus ceva de genul "in cazul mortii lor exista similitudini cu simptomatologia prezenta la imbolnavirile de gripa porcina". Si atat a trebuit pentru ca sa se puna in miscare imensul aparat mediatic controlat de cine trebuie (la cateva zeci de ziare/radio/TV influente daca sunt doi-trei-patru stapani putred de bogati care de altminteri fac multe alte afaceri profitabile impreuna). Iar de aici inainte prostia omeneasca lucreaza foarte eficient, iar cei care, precum englezii ceaiul de la five o'clock, sorb stirile morbide de la ora cinci isi fac datoria de raspandaci si chiar de propagandisti ai zvonurilor despre gripa porcina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu