miercuri, 14 mai 2008

Cum se fura PIN -ul si banii de pe card

Ca tot este in voga scandalul furturilor de pe cardurile Bancpost, iata o metoda prin care multi utilizatori au fost pacaliti individual, nu cu ajutorul bancii si sefilor de institutii de stat "momiti" de banca sa vireze salariile angajatilor si pensiile pensionarior pe card, insa banca, la randul ei, refuzand sa investeasca in securitatea datelor confidentiale si a tranzactiilor. Deh, e mai usor sa investesti in diverse "atentii".

1. O persoana care, aparent, realizeaza o tranzactie la bancomat. De fapt, introduce un mic dispozitiv in bancomat pentru a "captura" cardul urmatorului utilizator.



2. Cardul urmatorului utilizator al bancomatului este retinut, iar victima se intreaba de ce i-a fost retinut cardul. Acum este momentul sa vina niste "binevoitori" sa-l ajute.



3. Bunul Samaritean explica victimei ca isi poate recupera cardul daca tasteaza PIN-ul in timp ce el apasa tastele "cancel" si "enter" sau orice alta combinatie. Hotul vede PIN-ul si-l memoreaza.





4. Intr-un final, chiar si "cunoscatorii" o lasa balta, asa ca toata lumea pleaca.



5. Dupa ce zona este libera, hotul se intoarce, recupereaza cardul din bancomat si, stiind PIN-ul, scoate toti banii inainte ca victima sa aiba timpul necesar sa anunte banca.



MICUL DISPOZITIV DE RETINUT CARDURI ...

... Este facut dintr-un film pentru radiografii negru, aceeasi culoare cu a nisei cititorului de card. Capetele lui sunt indoite si lipite cu banda adeziva transparenta de marginile nisei in care introduceti cardul.







RECOMANDARI
1. In cazul in care v-a fost retinut cardul, verificati daca cititorul de card prezinta urme de falsificare. Daca observati capetele lipite cu banda adeziva ale unui dispozitiv de genul celui prezentat aici, dezlipiti-le, trageti capcana si recuperati-va cardul.
2. Raportati IMEDIAT bancii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu