Eu cred ca politica tine(sau ar trebui sa tina) mai mult de principii decat de subiectivismul specific gastilor. Iar excesele "alor nostri" trebuie sa fie taxate la fel de rapid ca si ale "alor lor". Aceasta atitudine confera credibilitate unei pozitii politice. Daca gesturile pe care le face presedintele Basescu(sprijin neconditionat pentru PD-L si candidatii sai intr-o campanie electorala in care PRESEDINTELE ar trebui sa fie neutru) le-ar fi facut Iliescu, toti cei suparati pe criticile mele la adresa domnului Basescu ar fi sarit de trei stanjeni in sus si ar fi infierat adanc reflexele comuniste ale lui Ion Iliescu. Ce ar fi spus avocatii domului Basescu daca, in 2004, presedintele de atunci, Ion Iliescu, ar fi iesit in campania electorala pentru presedintie sprijinindu-l pe Adrian Nastase cu atacuri de genul "cheliosul ala chior de Basescu nu merita ales presedinte"? Sa-si dea fiecare, macar doar pentru sine, un raspuns la aceasta intrebare.
Desigur ca ma deranjeaza mai mult aceste metehne la domnul Basescu decat la Ion Iliescu. Si asta pentru ca, aparent cel putin, Traian Basescu se afla in aceeasi caruta politica cu mine. Iar eu cred ca, prin atitudinea sa, dansul compromite ideea de normalitate in Romania. Daca multe dintre iesirile sale au fost scuzate de tinta atavismelor de exprimare, ele indreptandu-se impotriva coruptiei si a coruptilor, eu cred ca tocmai vesnicele circumstante atenuante pe care multi i le gasesc, orbiti de retorica sa demagogica, l-au incurajat sa impinga limitele discursului suburban si la atacul la persoan in forma lui cea mai pura, fara nici o referire la fapte sau atitudini ale celui atacat.
Ii invit, de asemenea, pe toti aparatorii din oficiu ai domnului Basescu sa ne spuna cum a progresat lupta anticoruptie in utltimii patru ani. Luati in calcul ca tocmai una dintre marotele discursului sau din 2004, JAFO-RAFO, a fost desumflata zilele acestea prin eliberarea lui Corneliu Iacubov. Iar scuza rapida ca presedintele nu controleaza justitia(la fel cum nu cotrola Consiliul General cand era primar general) nu tine - este NORMAL ca presedintele sa nu controleze justitia. Anormal este, insa, ca presedintele sa coalizeze impotriva sa mai tot spectrul politic - toate partidele in afara de unul singur - atunci cand el trebuie sa fie un mediator. Si, iarasi, este anormala pretentia ca toti politicienii de la varf, in afara de cei din PD-L, sunt ticalositi si corupti. De aceea cred ca este anormal sa avem mari corupti anchetati de DNA din mai toate partidele, mai putin din PD-L. Anormal este si ca presedintele sa pretinda puteri tot mai mari pentru a putea face curatenie in tara si sa se ascunda dupa limitarile constitutionale pentru a-si justifica lipsa de rezultate concrete in coalizarea fortelor reformatoare, putine cate sunt, insa sunt, si acestea, ca si coruptia, raspandite in toate partidele. Anormal este ca, in cativa ani, sa te paraseasca toti consilierii prezidentiali. Anormal este ca purtatorul de cuvant al presedintiei(apropos, cand l-ati vazut ultima oara la TV?) sa fie ca si invizibil in massmedia, iar atunci cand apare sa o faca doar pentru a scuza gafele impardonabile ale domnului Basescu. Si, daca vreti, ca tot se amesteca presedintele in aceasta campanie electorala, anormal ar fi sa-l mai votam inca o data presedinte pe domnul Basescu in 2009. Nu de alta, dar, vorba presedintelui: "in politica, sa perseverezi intr-o eroare e-o mare greseala". Si, apropos de secventa video de mai jos, vom vedea o alta marlanie a domnului Basescu: cei care nu sunt de acord cu dansul sunt "puiuti de comunisti":
... argumentele le pastreaza pentru adversarii politici:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu