duminică, 11 mai 2008

Mârlănaşul Basescu

Satul de atata blat si noncombat in campania electorala, presedintele Basescu s-a gandit sa dea el un exemplu de combativitate. Astfel incat astazi s-a dezbracat de neutralitatea politica la care il obliga functia sa, si-a suflecat manecile si asa scurte ale bunei sale cresteri si a esuat cu nava bunului simt in recifurile jignirilor, atacurilor la persoana si barfelor celor mai ordinare impartite cu darnicie in dreapta si in stanga, doar spre PDL nu, facandu-i sa roseasca de invidie si admiratie si pe ultimii mateloti.

El, cel care a iesit cinci ani la rand Mister Univers, cu un nume aducand a parfum, frumos, inalt si fara defecte fizice, a indicat electoratului criterii intelepte de alegere a primarilor: sa nu care cumva sa aleaga avocati mici, cu capul mare si voce ridicata. Sa alegem vamesi cinstiti(scuzati oximoronul) si cu ceafa groasa. Aferim, cone Basescule! Multumim pentru sfaturi si sa ne traiesti bine. Macar matale, daca noi nu putem.

Si toata lumea s-a grabit sa se intrebe ce l-a determinat pe presedinte sa iasa in public cu asemenea declaratii; ce ite complicate manuieste, ce parghii impinge si ce sfori trage domnul presedinte; ce interes national urmareste domnul Basescu cu obstinatie. Eu cred ca lucrurile sunt, din pacate, mult mai simple. Pur si simplu mârlănaşul din presedinte nu poate rezista prea mult fara circ, fara mahalagisme, fara invective. Cred ca decum ii raporteaza Sulfina sau Adriean ca a scazut concentratia de mizerii din Dambovita, cum apare domnul presedinte si mai deverseaza in spatiul public una-doua vidanje din rezervele personale de apa de gura. Pur si simplu se pare ca tonul, maniera, abordarea si atmosfera civilizate ii produc alergie domnului Basescu. Imediat ce se linistesc un pic apele, apare domnia sa le tulbure, sa le agite - acestea fiind singurele ape in care dansul stie sa inoate.

Eu cred ca, daca tot si-a reparat coloana la Viena, ar putea profita sa si-o intinda pe canapeaua vreunui psiholog. Ar fi si el uimit de cate ar afla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu