vineri, 18 ianuarie 2008

Respectul de sine

De pe http://www.hotnews.ro . Observati diferenta de atitudine a oficialilor nemti si romani. Ce zic nemtii despre relocarea fabricii Nokia din Germania in Romania:

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Jürgen Rüttgers, nu crede ca muncitorii romani sunt "mai flexibili, mai harnici şi mai cinstiţi" decat angajatii fabricii Nokia din Bochum, iar ministrul finantelor german, Peer Steinbrueck, considera ca Nokia practica un "capitalim nomad", care risca sa ii strice reputatia, informeaza NewsIn.




Ce spune si un oficial roman despre acelasi fapt:

Pe de alta parte, ambasadorul roman la Berlin incearca sa explice faptul ca mutarea fabricii Nokia din Germania nu este vina Romaniei.



O atitudine jenanta din partea domnului ambasador. Personal, cred ca domnul ambasador ar trebui sa-si dea demisia pentru nesustinerea intereselor romanesti in strainatate. Cred ca dl ambasador ar fi trebuit sa profite de ochii europeni atintiti asupra cazului si sa prezinte, pe un ton neutru, nepolemizand cu nemtii, avantajele pe care investitorii straini le au in Romania. N-om fi noi sfinti, dar nici ciumatii Europei nu suntem si trebuie sa ne aparam interesele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu