joi, 31 ianuarie 2008

CNSAS, neconstitutional

In urma deciziei Curtii Constititionale, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii se va desfiinta.

Pe de alta parte, Parlamentul European cere Comisiei Europene sa investigheze abuzul de putere al supermarketurilor care profita de pozitia lor cvasimonopolista.


Sunt sigur ca, intr-un acces de oportunism dambovitean, Voiculescu&Co-322 vor trece imediat prin Parlament o lege care sa schimbe obiectul de activitate al CNSAS - Consiliul National de Studiere a Arhivelor Supermarketurilor (ca putere monopolista). Sa vedem atunci ce vor mai zice cei de la UE. :). Pana atunci, sa ne rugam la Dumnezeu ca Voiculescu si securistii lui sa nu conteste la Curtea Constitutionala si Constitutia insasi ca fiind neconstitutionala. Cum ei trag toate sforile, ar fi in stare sa obtina castig de cauza. :)

Atunci cand trebuie sa iei niste decizii intr-o materie atat de sensibila, este imposibil sa nu nemultumesti pe cineva. Colegiul CNSAS dadea, vrei-nu vrei, niste verdicte iar unele documente se pretau la interpretari tocmai pentru ca asa a fost lege facuta, adica STRAMBA, cu portite, cum le este draga alesilor nostri. In sensul ca se condamna colaborarea cu Securitatea "ca politie politica". De aceasta sintagma s-au legat mai toti cei care au fost dovediti ca si colaboratori ai Securitatii. Or, eu nu vad un mod corect de a colabora cu Securitatea, pentru ca Securitatea a fost 110 la suta politie politica. Circumstantial, poate ca Securitatea avea actiuni care nu erau politie politica( in zilele lor de leafa, de la ora 13,45 la ora 14,30, de exemplu), insa scopul ultim si suprem al Securitatii era perpetuarea comunismului si avantajelor nomenklaturii prin ORICE mijloace. Culmea este ca aceasta nomenklatura, care comanda, coordona si se bucura de toate roadele terorii securiste, nu este gasita culpabila de lege. Din acest motiv as fi si eu de acord ca legea este stramba. Dovada indirecta a lucrului bun facut de Securitate in slujba comunismului fapt este ca regimul comunist in Romania nu a cazut decat atunci cand mai toate superputerile si marile puteri au pus umarul la daramarea sa.

Suna fals cererea lui Mircea Dinescu ca societatea civila sa se mobilizeze in lupta cu hidra securista. Nu ca nu ar trebui sa se intample asta, insa nu pot sa uit atitudinea lui Mircea Dinescu fata de Piata Universitatii, in 1990. Atunci, tot cu securistii se lupta, insa, ce-i drept, securistii aia ii dadeau posturi lui Mircea Dinescu la Uniunea Scriitorilor, nu-i luau sinecura de la CNSAS, ca acuma.

Ce pacat, insa, ca populatia noastra si-a facut planul pe doi ani la iesit in strada de Anul nou, atunci cand a demonstrat cu mic cu mare pentru bradul Millenium. Altfel, din 1989 pana acuma, nici o ticalosie securisto-comunista nu a deranjat atat de mult electoratul incat sa adune mai mult de 10-20 de oameni la o bere cu injuraturi. In atare conditii, de ce sa ne mai mire oare ca fostii securisti au un tupeu tot mai mare, ca teniile, limbricii si oxiurii comunisti inca mai paraziteaza intestinele Romaniei daca noua ne e lene sa luam cel mai elementar tratament(de ex. seminte de dovleac cat ne uitam la Divizia A Burger) .

Daca CNSAS este neconstitutional, inseamna ca Revolutia din 1989 a fost, la randul ei, neconstitutionala, ca adevarul este neconstitutional in Romania, inseamna ca mortii de la Canal, Pitesti sau Sighet au fost neconstitutionali. Sa-i mai omoram o data pentru asta! Si chiar asta face decizia Curtii Constitutionale - calaii isi condamna victimile lor si la uitare, nu doar la moarte. Sunt sigur ca unii dintre cei morti in inchisorile comuniste ar mai muri de 10 ori pentru tara pentru care unii dintre noi nu vor sa renunte nici macar la un weekend linistit, o avansare sau la o delegatie in strainatate.


PITESTI - 1


PITESTI - 2



PITESTI - 3



PITESTI - 4




SIGHET



Richard Wurmbrand, despre teroarea din inchisori




Memorialul Durerii - Să nu ne răzbunaţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu