miercuri, 16 ianuarie 2008

Scrisoare catre UE

Draga UE,
noi, subsemnatii, am luat cu tristete act de intentia Comisiei Europene de a impune sanctiuni Romaniei pentru pretinse nerespectari ale prevederilor tratatului de aderare. Referitor la aceste probleme tinem sa facem urmatoarele precizari:

- in legatura cu activarea clauzei de salvgardare in domeniul justitiei, va informam ca masura nerecunoasterii hotararilor judecatoresti ale instantelor romane este doar o copie tarzie si nereusita a realitatilor din tara noastra. Sunt aproape 20 de ani de cand la noi nu mai sunt recunoscute aceste hotarari, ce sa mai vorbim de respectarea lor. In plus, nu credem ca prin nerecunoasterea deciziilor de catre UE vor scapa de urmarile sentintelor infractori care nu au scapat deja in Romania prin insesi acele decizii.

- oricum, in scopul coordonarii activitatilor organelor din tara va rugam sa ne comunicati decizia pe care veti binevoi a o lua pentru ca, in cazul nerecunoasterii de catre UE a deciziilor judecatorilor nostri, sa stim sa-i rugam pe acestia sa dea sentinte aspre, de condamnare exemplara a tuturor dusmanilor poporului. Desigur, dupa ce acestia isi vor fi transferat roadele muncii lor si intreaga familie in statele care nu vor recunoaste aceste sentinte. In acest fel, ne angajam chiar sa finalizam si primele dosare de mare coruptie, cu rechini din toate partidele, nu doar cu plancton, ca pana acum. Numai ca noi, rechinii, va rugam sa pregatiti din timp pentru privatizare vilele Regiei Administratiei Protocolului Uniunii Europene pentru a ne primi asa cum se cuvine. De asemenea declaram pe propria raspundere ca orice incercare de a ne influenta decizia de a ne stabili si investi intr-un stat membru sau altul nu va fi adusa la cunostinta opiniei publice. Asa ca.... nu ezitati.

- in cazul Agentiei Nationale de Intergritate avem o problema: cautam inspectori cinstiti. Din pacate, conform cu datele ultimului recensamant, structura profesionale si morala a populatiei Romaniei nu ne permite in acest moment istoric sa ocupam cu personal schema ANI. Trebuie sa mai ateptam cateva generatii pentru a avea, in jurul varstei de 30-35 de ani, 150 de romani cinstiti membri ai partidului nostru - Partidul National Laberal.

- privitor la taxa de prima inmatriculare, prin a carei ultima varianta am incercat sa protejam Romania de inmatricularea masinilor noi(asa ne-au rugat prietenii nostri de la Dacia) si sa incurajam importul de rable, o vom scoate si vom introduce taxa pe prima polutie nocturna la barbati si taxa pe menopauza la femei. Estimam, astfel, ca incasarile bugetare vor fi substantial mai mari, ceea ce ne va permite sa mai acordam niste tainuri si contracte fara licitatie firmelor agreate de membrii Comisiei Europene. Si cu asta speram ca am castigat increderea comisiei in seriozitatea intentiilor noastre, ca am inchis subiectul clauzelor de salvgardare pentru Romania.

- Nu dorim, totusi, sa incheiem aceasta scrisoare inainte de a va adresa rugamintea ca pe viitor sa nu ne mai deranjati din afaceri decat pentru a ne instiinta ca noi fonduri nerabursabile ne-au fost alocate sau ca noi posturi bine remunerate in comisii si comitete ne-au fost repartizate ca sa stim sa iesim la granita sa le asteptam cu paine si sare. V-am ramane, totusi, recunoscatori daca ne-ati trimite banii cu DHL pe adresa Bucuresti, starta Coruptilor, colt cu bulevardul Mafiotilor. Este suficient, toata lumea cunoaste locatia, nu-i nevoie de alte amanunte.

Un comentariu:

  1. "taxa pe prima polutie nocturna la barbati si taxa pe menopauza la femei."
    :))
    Nu e chiar un comentariu:), dar nu mi-am putut abtine un zimbet pina la urechi

    RăspundețiȘtergere