joi, 3 ianuarie 2008

Drepturile hotilor

Pentru ca in ultima perioada s-au cam inmultit cazurile in care oamenii cinstiti atenteaza cu ferocitate, cu legea si cu arma in mana, la drepturile si libertatile fundamentale ale bietilor hoti, fie ei gainari ordinari, impuscati, sau parlamentari amenintati cu alegeri anticipate sau vot uninominal, propun elaborarea unei declaratii-anexa la Constitutie in care sa statuam clar si fara echivoc drepturile suplimentare, fata de cetatenii de rand, pe care hotii le au in Romania. Sa ne imbunatatim apoi brandul de tara, punand la loc de cinste acest maret act, la fel cum finlandezii, de pilda, se lauda cu lipsa lor de coruptie sau nemtii cu punctualitatea.

Iata, de pilda, eu as propune ca victima, cel batut, talharit sau doar furat, femeia violata sau poporul jefuit fara nerusinare de o clasa politica pusa pe capatuiala, victima, spuneam, sa aiba obligatia de a oferi hotului o masa calda la sfarsitul smenului. Iar daca victima nu poate pentru ca, in nimicnicia ei, a lesinat, si-a pierdut cunostinta sau a murit, masa va fi oferita de politie dintr-un fond special, alimentat din spagile primite. Banii vor fi recuperati de la mostenitorii victimei. Daca statul roman a construit chiar cantina Parlamentului in acest scop, se constata cu stupoare ca sectorul privat nu se supune acestei prevederi, raspunzand cu foc automat si foc-cu-foc incercarilor hotilor de a-si cere dreptul la protectie si la hrana.

Aceeasi mare falie dintre stat si sectorul privat se constata si la protectia sanatatii si integritatii corporale ale hotilor. Astfel, statul roman intretine o retea de spitale si clinici in care guvernantii nostri sunt tratati regeste, daca pune politisti si jandarmi sa-i pazeasca pe hoti atunci cand acestia fura benzina din conductele CONPET, se constata ca sectorul privat nu are nici macar bunul simt sa cheme o ambulanta inainte de a-l impusca sau bate pe hot, atunci cand il prinde, sä nu mai vorbim de o echipa de descarcerare sau pompieri care sa-l asiste pe bietul hot in stradaniile lui demne de toata lauda de a-si castiga painea sau pentru a preveni posibilele urmari neplacute ale unui accident de munca.

Se poate acorda chiar si un spor pentru situatii neprevazute. Caci mare trebuie sa fie stresul unui infractor atunci cand vreo televiziuine il surprinde votand de doua ori sau punandu-si nepoata sa voteze(pentru asta parlamentarul sa fie avansat ministru) sau vreun serviciu secret il filmeaza negociindu-si spaga sau cand vreun spargator gaseste usa inchisa sau euroii nu mai sunt sub saltea, ci tocmai au fost depusi la banca sau cand victima vreunui viol se pune asa, tam-nesam, pe tipat dupa ajutor. Sa nu mai vorbim de situatia in care victima violului este neepilata corespunzator. Pentru acordarea acestui spor, politia va interoga victima si martorii in vederea confirmarii aparitiei situatiei neprevazute invocate, iar sporul va fi imputat victimei recalcitrante, neglijente sau impertinente.

Pentru evitarea unor situatii de genul celor expuse mai sus, un Cod de comportament si bune maniere pentru victimile infractionalitatii amatoare sau organizate trebuie elaborat de urgenta. Dat fiind ca timpul hotului este pretios si ca de fapt hotii ne fac o favoare ca ne lasa sa traim in acest adevarat timp al hotilor, spiritul acestei legi trebuie sa statueze ca victima trebuie sa colaboreze pe deplin cu infractorul, sa-i acorde tot concursul si, la sfarsit, sa-i multumeasca hotului pentru ceea ce i-am mai lasat prin casa sau ca a lasat-o in viata.

Pai, daca tot suntem un stat in care hotul este la putere si razbate, fie el cu guler alb sau innegrit de sudoare, fie ca fura cu pixul sau cu parul, cu votul, cu sentinta judecatoreasca sau cu hotararea de guvern, fie ca fura o gaina sau un PIB, ei bine, trebuie sa avem grija de el, de hot, sa-l protejam. Caci el este creatorul imaginii noastre externe, el este cel care face ca buzele Europei sa pronunte cu respect si zilnic cuvinte ca Romania, spaga, inselaciune, tigani, cersetori, bacomat, case de bani.

3 comentarii:

  1. Drepturile omului ?! Nu,nu mai sunt la mare cautare!Acum trebuie sa fim foarte atenti cu drepturile... hotilor !


    Daca o persoana ajuta un hot inainte ori pe timpul savarsirii unei infractiuni se numeste COMPLICE si va plati pentru fapta sa.In schimb,daca o alta persoana va ajuta un hot dupa ce acesta a savarsit fapta ea se va numi AVOCAT si va fi platit pentru aceasta!

    In cazul in care de ex. EU, CETATEANUL sunt talharit si deposedat prin violenta de un bun care va fi sau nu recuperat TOT EU CETATEANUL CU CAPUL SPART sunt obligat in continuare (sau pagubit in continuare) ca un anume procent din impozitul pe care il platesc statului sa fie folosit pentru intretinerea si sanatatea pitecantropului bronzat care m-a talharit si care in penitenciar nu poate fi obligat sa plece din fata televizorului(pe care tot eu il platesc)pentru a munci si plati astfel mancarea, apa,curentul caldura etc.de care beneficiaza. Tot eu CETATEANUL TALHARIT sunt obligat sa-i asigur lunar bronzatului o camera intimizata in penitenciar unde sa isi incalece nevasta ptr. a procreea in continuare mici talhari de care copii nostri dupa ce ii vor cunoaste (!)vor trebui sa aiba grija.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu m-as bucura sa fie adevarat, insa nu este. Ce anume? Faptul ca hotii sunt "bronzati". Este, din pacate, mult mai grav. "Bronzatii" au smenuri la capatele carora este un politist, functionar in primarie, vames, procuror, manager sau judecator tot atat de corupti pe cat sunt de romani verzi si patrioti. Ei, acesti romani "arieni" lacomi, corupti si inconstienti sunt cei care fac cel mai mare rau Romaniei, nu tziganii, oricat de mult ar fi prezentate in massmedia infractiunile acestora din urma caci, repet, daca am lua la puricat intregul lant infractional (la infractiunile grave ma refer) in care este implicat tiganul nostru, am gasi de fiecare data, pe craca cea mai inalta, un "demnitar"

    RăspundețiȘtergere