sâmbătă, 20 decembrie 2008

Cum e turcu', si pistolu'

Inainte de a da un raspuns privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, avem nevoie de un ragaz. In acest moment nu sunt bani, in tara nu se platesc salarii, alocatii si pensii
Aceasta este declaratia priministrului desemnat, Emil Boc. Desigur, ea scoate in evidenta demagogia desantata, depasind orice limite imaginabile, din campaniile noastre electorale, lipsa oricarui scrupul in drumul spre putere a politicienilor nostri. Insa eu cred ca asta este si o consecinta a culturii politice a electoratului, a cerererii sale de asistenta vesnica din partea statului. Si, la asa cerere, asa oferta.

Sa se invete minte onor sindicatele sa nu mai santajeze puterea cu votul in haita. Sa fie mintiti si inselati la fiecare alegeri, daca asta este tot ce vor ei: bani cu orice pret, inclusiv ruinarea finantelor tarii sau a pauperizarii celorlalte categorii sociale. Bani suplimentari ignorand toti indicatorii de crestere economica a tarii, insa fara munca mai multa sau mai de caliatate, fara o corelare cu posibilitatile de plata a celor care produc acei bani.

Alegerile sunt facute pentru a decela curentele politice unele de altele, pentru a alege intre diferite directii generale de evolutie a societatii, intre diferite proiecte si viziuni pentru Romania, nu pentru a pune cutitul la gatul guvernului si a-i cere bani sau taxa de protectie ca ultimul borfas din Ferentari. Ai, n-ai, trebuie sa-i dai!

In final acesti bani sunt luati de la cei care platesc impozite si care voteaza pentru taxe mai mici, pentru o colectare mai buna si o cheltuiala chibzuita a resurselor. Ei nu vor decat ca munca sa fie incurajata si rasplatita dupa merite, nu la pausal, dupa apartenetnta la o categorie sociala sau alta. Ei nu pot merge in masa sa ceara patronilor sau clientilor marirea lefurilor sau tarifelor cu 50% fara nicio o justificare ECONOMICA, ci doar pentru ca asa au promis unii sau altii in campania electorala. De aceea nu inteleg acest gen de revendicare financiara - exagerata, in turma si fara criterii de acordare - vecina cu santajul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu