marți, 9 decembrie 2008

PNL, fortat sa faca o miscare inteligenta

Eu zic ca mersul in opozitie s-ar putea sa fie o miscare inteligenta a PNL.

De altfel, cred ca orice partid ar fi ramas in opozitie va avea de castigat in urmatoarele 12-24 de luni. Numai ca... dintre cele trei partide mai rasarite din Parlament DOAR liberalii(PNL) aveau aceasta varianta, de a merge in opozitie. Daca analizati putin, nici PSD (cu a sa clientela numeroasa si ai sai baroni vesnic in cautare de ceva de furat), si cu atat mai putin PD-L (care si-a clamat victoria si care trebuie sa-l serveasca pe Traian Basescu la prezidentiale) nu puteau alege opozitia, oricat de mult si-ar dori-o.

In aceste vremuri economice tulburi, opozitia a devenit un lux pe care PNL si-l permite. Cu atat mai mult este mai atragatoare opozitia cu cat o alianta PSD-PDL-UDMR+minoritati(mai mult de trei sferturi din Parlament) le va da un fel de "scutire medicala", nefiind obligati (si chiar neputand) sa faca prea multe lucruri in opozitie. Doar sa nu faca gafe majore si sa dea dovada de oarece inteligenta in a specula nepopulist unele circumstante care se vor ivi. Isi pot permite chiar ca, din cand in cand, sa sustina sau sa aprecieze public unele masuri de dreapta ale guvernului.

In plus, vor avea asigurata si o prezenta mediatica gratuita si substantiala deoarece, ei fiind singura voce a opozitiei, vor fi, cred, cei mai invitati la tolcsourile politice. Oameni inteligenti sa aiba pentru a sti sa iasa din televizor si sa intre in mintile celor care isi vor pierde slujbele, casele, economiile, sperantele. La acest capitol pot sa-i dau dreptate lui Dinu Patriciu care spunea ca istoria se scrie incet. Doi, trei sau patru ani nu inseamna mai nimic, mai ales atunci cand realitatea si guvernul isi dau mana sa iti creasca procentele in sondaje.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu